Yves Saint Laurent (3)

La Nuit de l`Homme

Kiadás éve: 2009
Típus: eau de toilette
Illatcsalád: fás-fűszeres
Összetétel: kardamom, bergamot, levendula, vetiver

A La Nuit De L’ Homme (jelentése: A férfi éjszakája) három méretben elérhető (40,60 és 100ml-es változat). A parfümöt Anne Flipo, Pierre Wargnye és Dominique Ropion készítette.A parfüm EDT (eau de toilette)és EDP(eau de parfum). Ezek a megnevezések az illat töménységére vonatkoznak.Az EDP sokkal töményebb és erősebb sok esetben és az illat is kicsit eltérő lehet.A parfümöt konyhanyelven úgy lehetne leírni, mint egy almás fahéjas vaníliás illat,ami ELKÉPESZTŐEN kellemes, finom, vonzó, édes de egyben friss illat,ami még egy nagyon finom ízletes sütemény illatát is képes űberelni.A parfümöt az év minden részében hordhatjuk gond nélkül és garantált a pozitív megjegyzések cunamija és biztosra mehetsz hogy sokan lesznek, akik meg fogják kérdezni, hogy milyen parfümöt viselsz 🙂 A parfüm élettartamára sem lehet panaszunk, hiszen zuhanyzás vagy fürdés után is érezni ezt a nagyon kellemes illatot.Sőt szintén pozitívum még a nagyon kedvező ára.Ennél a parfümnél mindig az az érzésem,  hogy végre nem csak a márkát kell megfizetnem, hanem kapok egy olyan fantasztikus illatot a pénzemért,ami kihagyhatatlan.A vásárlását nyugodt szívvel ajánlom, mivel biztosan nem fogtok benne csalódni + aki szereti az édesebb illatokat, azoknak ez egy kötelező, kihagyhatatlan darab.

ÉRTÉKELÉS

9/10

Igazából sokat gondolkoztam a negatív dolgokon, de akárhányszor megszagolom nem jut eszembe semmi rossz. Nem érzek se gagyi szintetikus illatokat, se nem  egy atom drága parfümről van szó, az illata hosszan tartó és hihetetlenül kellemes, valamint az egész parfüm megjelenése mind a csomagolás, mind az üveg eleganciát sugároz.

A parfümöt a www.parfum.hu weboldalon lehet  megvásárolni.

l`Homme

Kiadás éve: 2006
Típus: eau de toilette
Illatcsalád: fás-virágos
Összetétel: gyömbér, citrom, bergamot, bazsalikom, sz.dió, vetiver,tonka

A L’Homme egy friss, könnyed illat,ami a nyári szezonban tökéletes lehet a mindennapi használatra.Az illata hasonlít a La Nuit De L’ Homme-hoz, viszont van néhány lényeges eltérés.Az első eltérés az alkalom,illetve évszak. Amíg a La Nuit De L’ Homme szinte egész évben használhatjuk, addig a L’ Hommenál ez az érték a nyári/tavaszi hónapokra fog le redukálódni.Ebben a parfümben a citrom és gyömbér jegyek dominálnak, kicsit olyan az illata, mint egy frissítő limonádénak, amit épp kiöntöttünk egy jégkockákkal teli pohárba.Ebből valamennyire következtethetünk arra, hogy egy kicsit gyengébb illatot kapunk, ami jelen esetben nem a minőségre értendő hanem arra, hogy nem olyan intenzitással távozik a bőrünkről az illat,így a tőlünk egy kicsit távolabb álló emberkék, nem biztos hogy észre fogják venni, maximum abban az esetben ha elsétálunk előttük.Sajnos a negatív oldalt erősíti az a tény is hogy a parfüm élettartama a bőrünkön kb 5-6 óra bőrtípustól függően.A pozitívumok közé tartozik, hogy szinte akárki hordhatja kortól függetlenül, az illat nagyon kellemes és frissítő valamint a parfüm ára is elég baráti.Ha választanom kellene a La Nuit De L’ Homme és a L’Homme között minden bizonnyal a La Nuit De L’ Homme választanám, mivel a + vaníliás és fahéjas jegyek különlegesebbé teszik azt az illatot az én orrom számára.

ÉRTÉKELÉS

8.5/10

A L’ Homme egy nagyon kellemes, frissitő illat,ami maximálisan megéri az árát. A negatívum az 5-6 órás élettartam valamin az hogy jórészt a melegebb időben tudjuk maximálisan kihasználni a parfüm által nyújtott kellemes atmoszférát.

M7

Kiadás éve: 2002
Típus: eau de toilette
Illatcsalád: orientális-fás
Összetétel: mandarin, koriander, bergamot, vetiver, ámbra, musk

Ez a parfüm már egy kicsit jobban eltér a fentebb említett két parfümtől.Az Yves Saint Laurent legtöbbet eladott illatáról beszélünk,amikor az M7 megemlítjük. Azt kell hogy mondjam, hogy ez a parfüm az idősebb korosztályhoz, a 30-as évei és afölött járó férfiakat célozza meg.Az illat voltaképp konyhanyelven körülírva egy vaníliás-cseresznyés dohányos illat, ami tulajdonképpen nagyon kellemes.A parfüm választásoknál azonban érdemes figyelembe venni azt, hogy az adott illat mennyire passzol a személyiségünkhöz.Ahogy fentebb említettem az M7 számomra egy idősebb korosztálynak szóló alkotás,ami nem igazán passzolna egy huszonéves fiatalember megszokott illatához.A dohányosoknak lehet még jó választás a kicsit füstös dohányos illata miatt,ami a valódi szivar/cigaretta illattal érdekes egyveleget alkothat. Ha szereted a cseresznyés vaníliás illatokat akkor javallot a kipróbálása.Mindig szoktam néhány negatív dolgot megemlíteni, jelen esetben ami talán egy nagyon pici negatívum lehet az a kicsit gyógyszeres illatbeütés.Vannak ezek a folyékony kiskanállal akaratod ellenére anyád lenyomja a torkodon hogy meggyógyuljál típusú gyógyszerek,amelyeknek atmoszférája ha kicsit “fókuszálunk ” az orrunkkal, akkor megérezhető, de annyira nem vészes, csak ott van.

Összességében nekem tetszett a parfüm,ahogyan eddig az összes Yves Saint Laurent illat.Apák napjára egy szép ajándék lehet egy 30-40-es(vagy a fölötti) apukának, de lehet hogy pár év múlva én is beruházok egy üvegcsébe : )

ÉRTÉKELÉS

8/10

Advertisements

One Response to Yves Saint Laurent (3)

  1. Poelho says:

    Kaptam úgy 3 éve egy üveggel ajándékba. Szerintem keleties, púderes illat. Én szeretem az ilyeneket, de az M7 annyira brutális, hogy nem is szoktam közvetlenül a bőrömre fújni, inkább kifújom és belesétálok. 🙂 Így is lehengerlő a hatás. Színházba, bulikra “merem” csak használni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s