CREED (2)

CREED Aventus

Elérkezett az idő, hogy végre lehulljon a lepel ezekről az egekig magasztalt CREED parfümökről. Bevezetőként következzen egy rövid utazás a múltba.

A céget James Henry Creed alapította 1760-ban Londonban.Története során több, mint 10 királyi családot szolgált és a parfümkészítés mestersége apáról fiúra szált.A parfümöket a legdrágább, minőségi alapanyagokból készítették/készítik.

A nagy áttörést az 1980-as évben megjelenő avant-garde fougere Green Irish Tweed okozta, ami Olivier Creed és Pierre Bourdon úr munkáját dicséri. Később Pierre Bourdon az 1990-es években a Green irish tweed mintájára létrehozta a Davidoff Cool Water parfümét.

Így hát teltek-múltak az évek és a CREED egyre népszerűbb lett.Parfümös tapasztalataim legelején hallottam erről a cégről és azóta eltelt 1-2 év alatt nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon milyenek lehetnek ezek a parfümök, amiket királyok/királynék és híres emberek viseltek.

Az Aventus a CREED 2010-es alkotása, ami olyan hype cunamit indított el, hogy az valami embertelen. A külföldi oldalakon/csoportokban ódákat zengenek erről a parfümről, az egekig magasztalják, illetve nagyon sokan csinálnak decantolást belőle. (Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy egy delikvens megvesz egy 500ml-es változatot és azt kisebb üvegekbe öntögeti,majd eladja, így a vásárló a bolti ár töredékéért kapja meg a parfümöt. Persze nincs szép doboz, üveg és csomagolás de nem is az a lényeg, hanem maga az illat ugye.)

Számomra az eddig próbált CREED parfümök közül a legkellemesebb volt.Egy édesebb füstös ananászos illatot képzeljünk el.Az illat maga nem okoz katarzist, csak egyszerűen nagyon kellemes.A parfüm lineárisnak mondható, mivel a fej illat-tól a leszáradásig nem következik be túl sok váratlan fordulat,csupán fokozatosan elgyengül és bőr közelivé válik. Ami + pont az a tartóssága. Sajnos a fentebb említett természetes összetevők hátránya, hogy hamar elillannak, így egy átlagos CREED parfümöt 2-3 óráig tudunk élvezni.Ez azért is szomorú, mivel a parfüm nem olcsó.(150$-300$). Az Aventus ezzel szemben elég sokáig (7-8 óra) marad a bőrön és egy elég kellemes illatfelhőt tudunk a segítségével magunk után húzni, tehát a 1.5-2m-re lévő emberkék is érdekesen fogják ráncolni a szemöldöküket, hogy kinek van ilyen érdekes/jó illata.

A másik probléma az eltérő batch-ek. Például jelen esetben az Aventus-nál elvileg 2 fajta btach variáció van. Az egyiknél van egy erős füstös jegy és az ananász jegy alig érezhető, a másik meg elvileg pont a fordítottja,ezért mindenképpen érdemes helyben megvenni a parfümöt, hogy még véletlenül sem kapjuk be azt a változatot,amit annyira nem preferálunk.

Az Aventus jellegét tekintve azt mondanám, hogy egész évben használható, egy tökéletes signature illat lehet azoknak,akik szeretik a picit édeskés ananászos illatokat.Próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni.

Értékelés: 8/10

CREED Virgin Island Water

Közeledik a nyár, éled a természet, jó idő van, így hát lassan elérkezik az idő, hogy könnyed citrusos, friss és üde láthatatlan illatleplet öltsünk magunkra. Ebből az okból kifolyólag gondoltam, hogy megosztom a véleményemet a CREED Virgin Island Water-ről, ami kifejezetten ezt az időszakot célozza meg.

Ha ránézünk a bal oldalt található képre, vagy a parfüm hivatalos leírását elolvassuk,akkor egy szép trópusi sziget képe villan be képzeletünkbe.Tengerpart,napsütés,pálmafák, fűszoknyás lányok és az óceán felől fújó passzát szelek.

A parfümöt kifújva egy kellemes citromos illat jelenik meg a háttérben egy kissé kókuszos és rumos vonulattal.Az illat maga egyébként elég unisex jellegű, tehát a hölgyek is teljes nyugalommal ölthetik/próbálhatják ki. Frissitő, nem túl nehéz, kellemes illat….volna.

Igen sajnos csak volna, mivel 5 perc után jön a feketeleves.Az én bőrömön a citromos jegy frissessége el  illan. Habár ez a citromos illat megmarad, de a háttérben lévő kókuszos rum kombináció ezzel szemben felerősödik,illetve 1-2 óra elteltével bőr közelivé válik.

Hiába szagolgatom a kezem, maximum csak nagyon közelről érzem a parfümöt ,ami a kezdeti friss citromos illatból átalakult egy édes szintetikus citromos sütemény illatához.Én egy nyári parfümtől azt várom, hogy felfrissítsen engem és az esetleg velem utazókat vagy körülöttem lévőket egy minimum 2-3 méter sugarú körben.Az hogy megveszek egy parfümöt,amit 5 percig tudok érezni és 1-2 óra után, csak nagyon közel hajolva a bőrömhöz tudom érezni az illatot és mindez már a 3-4. órában teljesen el is tűnik a bőrünkről…Hááát ez eléggé illúzióromboló.

Érdemesebb inkább más alternatívát választani pl: Parfum d’ Empire Iskander vagy a legújabb parfümük az Azemour, esetleg a Frapin L’Humaniste vagy Cereus no.4.

Értékelés: 6/10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s