Amouage (4)

“A negyed évszázada alapított Amouage (jelentése:Hullámok) a luxus szinonimája: a legnagyobb kortárs parfüm-mesterek szabad kezet kapva a Kelet kincseiből – így a legdrágább ezüst tömjénből és a világ legritkább rózsa-fajtájából, az ománi hegyekben növő sziklarózsából – grandiózus parfümöket készítettek. Az Amouage-t gyakran említik úgy, mint a világ legdrágább parfümje.”  forrás: http://www.neroli.hu

Amouage Gold Man

Most, hogy túl vagyunk ezen a szépen megfogalmazott marketing körítésen, vessük is bele magunkat a mély vízbe.Az Amouage gold egy elképesztően édes parfüm,ami voltaképp furcsa hiszen azt gondolná az ember, hogy inkább a hölgyek részére készítenek nagyon édes parfümöket.Ebből kiindulva kíváncsi vagyok, hogy a női változat még ennél is édesebb lehet-e? Az én orrom a fenti alkotóelemek figyelembe vétele nélkül egy mézes virágos illatot érzékel, ami olyan szinten erős és intenzív, hogy a kezem 3x mostam meg és még mindig lehetett érezni az illatot.
Ebből következtethetünk arra, hogy nem fog sitty-sutty 2 perc alatt el illanni az illat, hanem hosszú órákon keresztül magával ragad és elvarázsol.Egy tökéletes választás lehet romantikus alkalmakra.
Azonban érdemes megjegyezni, hogy sok egyszerű halandó földi lénynek az intenzív édes illata miatt “melegnek” hathat és ez főleg abban az esetben szívbemarkoló, ha ezt a csodálatos kifejezést szívünk választottja vágja a fejünkhöz.A parfüm negatív részét képezi az ára.Magyarországon a 100ml-es változat kb 62 000 Ft-ba kerül, illetve a megfelelő használati alkalom.Ez sajnos nem az a parfüm,amit mindennap felvehet az ember és nem is nagyon ajánlott a fiatal korosztály számára.
Hatalmas pozitívum, bár az árat nézve annyira nem meglepő a minőségi alapanyagok használata.Voltaképp az illatban érezhetjük, hogy nem gagyi szintetikus alapanyagokból pakolták össze ezt a remek parfümöt.
Ami külön tetszik az Amouage-nál az nem más, mint a prezentáció. Nemcsak a doboz és a kézzel összerakott üveg(kesztyűben ragasztják rá az üvegre a logót,rakják össze a doboz tartalmát stb stb) sugall eleganciát, hanem minden egyes parfümben találunk egy kis cédulát a parfümöt összerakó “dolgozó” aláírásával.Normális tollal készített aláírásra tessenek gondolni, nem ilyen utángyártott fénymásolt kopogtató cédulás aláírásra.
Számomra a Gold Man-t egy remek parfüm.A negatívum csupán az ára és az hogy talán néhány embernek túl túl édes lehet a parfüm.Akinek van elég anyagi fedezete és szeretne egy romantikus, különleges parfümöt azoknak bátran ajánlom.
A parfümöt,illatmintát a www.neroli.hu weboldalon tudjuk megvásárolni.

Értékelés: 7/10

Amouage Honour Man

  Az igazat megvallva, ha valaki megkérdezné tőlem, hogy melyik a kedvenc parfümkészítő “cégem” vagy inkább manufaktúrám, a válasz egyértelműen az ománi szultánságból származó Amouage volna. A legegyszerűbben talán úgy lehetne definiálni a hangulatot, hogy amikor az ember megvásárol egy Amouage parfümöt, akkor nem csak egy nagyon jó parfüm boldog tulajdonosa, hanem egy csodás művészeti alkotás birtokosa is lesz egyben.

Habár 1-2 kivétellel nem próbáltam ki minden Amouage parfümöt, azt kell hogy mondjam nincs köztük sablonos, unalmas alkotás.Mindegyikben van valami különleges, misztikus érzés, ami rabul ejti az embert első szippantásra. Így hát lelkemben rőzsedalokkal, vidáman vágtam neki a legújabb alkotás a Honour Man megismerésének.

Az első szippantást követően meglepődve tapasztaltam, hogy egy másik parfüm illatához hasonló illatjegyekkel indít a fejillat, valamint egy gyerekkori emlék képe rajzolódott ki előttem. A nagymamám kertjében mindig nőttek nyaranta kapor növények, amit a mama általában a tökfőzelék felhasználásánál használt nagy szeretettel.Gyakran csináltam azt, hogy egy kis kapor darabot letörtem és megdörzsöltem a kezemben, majd megszagoltam és egy nagyon érdekes friss, zöld illatot éreztem. A parfüm, amire emlékeztetett az illat, az a Carolina Herrera 212 Men volt, ahol nagyon hasonló, kicsit talán a levágott fű illatához hasonló illatot éreztem. Ha elkezdünk jobban odafigyelni az illatra, akkor rájövünk hogy valójában a Honour Man-ben ezt a friss, levágott füves- kapros illatot a bors és a szerecsendió érdekes kombinációja adja, valamint a többi illatjegy segítségével pár perc után ez az intenzívebb illat, kicsit olyanná válik, mintha ezt a szerecsendió-kapor keveréket beleraknám egy kis pohár tejbe.

Az illat elég tartós, bőrtípustól függően 7-8 vagy akár még több órán keresztül érezhető a parfüm. Jellegét tekintve szinte egész    évben tökéletesen használható. A kellemes, friss illat, nem fojtogató, illetve nem szuper intenzív, így akár a munkahelyünkön is használhatjuk gond, probléma nélkül.Talán a negatív dolog a borsos ár lehet, amiért persze egy nagyon jó parfümöt kapunk, de akár kipróbálhatjuk a fentebb említett(Carolina Herrera 212 Men) alternatívát, aminek habár nincs ilyen kellemes természetesen letisztult illata, viszont cserébe nem is mér akkora csapást pénztárcánkra.

Mindenképpen próbáljuk ki ezt a remek alkotást. Irány a Neroli Luxusparfüméria , ahol már pakolhatjuk is be ennek a remek parfümnek az illatmintáját, vagy magát a parfümöt.

Értékelés: 7/10

Amouage Reflection Man

Körülbelül 1 éve annak, hogy megrendeltem az első Amouage mintacsomagomat a Neroliból, azért hogy végre egyszerű halandó életemben először tapasztaljam a luxus illatát a saját bőrömön. Pár nap eltelt és megérkezett a várva várt csomag. Izgatottan kezdtem lebontani a csomagolást (értsd: szétkaptam, mint hülye gyerek a mikuláscsomagot), hogy végre életemben először és remélhetőleg nem utoljára kipróbáljam milyen is egy luxusparfüm illata. Az illatminták közül mind lenyűgöző volt, de akadt egy, ami kitünt valamiért a többi közül.

Amikor a Reflection man-t próbáltam ki, nagyon kíváncsi voltam, mivel nagyon sok jó dolgot olvastam róla, illetve akadtak olyanok is, akiknek nem nagyon tetszett, bár ez minden parfüm esetében előfordul.Olvastam, hogy néhány delikvens szerint a Reflection Man nagyon hasonlít egy híred designer parfümre, ami nem mást, mint a híres  jean paul gaultier le male.

Így hát eljött az igazság pillanata. Kinyitottam a parányi üvegcsét és öntöttem egy kevés parfümöt a kezemre. Pár másodperc elteltével egy galaktikus méretű pozitív sokkhatás ért. Az első gondolatom az : “Öcsém ez brutálisan jó” volt. Egy édes,meleg, hihetetlenül lágy és kellemes jázminos-vaníliás illat jelent meg ami már az első pillanatban magával ragadja az embert.Habár egy parfümöt szeretek sokszor tesztelni, hogy biztosra mennyek abban, hogy megfele-e nekem, passzol-e hozzám stb stb.

A Reflection man egy olyan parfüm, ahol az illat a bőrön élvezve is fergeteges, de ha valaki mellett elsétálunk és az az általunk húzott illatfelhőbe szagol, akkor ez az élmény megsokszorozódik. Egyetlen egy fújás elég és egy napig sőőt akár fürdés után még más nap is érezni lehet tökéletesen a parfümöt. Nem sámli teljesítmény. A másik nagyon durva dolog, hogy egyszer amikor a kezemen volt az illat, lefeküdtem aludni és ahogy másnap este ismét elnyúltam ágyikómban, a párnámról intenzíven elkezdett ismételten áradni ez a csodálatos illat.

A parfüm egész évben télen-nyáron használható, habár tavasszal és ősszel a legideálisabb. Én inkább különlegesebb alkalmakra (randevú, mozi,vacsora,kikapcsolódás a szerelmeddel).

Értékelés: 10/10

Amouage Memoir Man

Cristopher Chong az Amouage kreatív vezetője fogalmazta meg azt az alapigazságot, amely minden egyes parfümre, de legfőképp Amouage alkotásra  igaz. Nem elég egyszer megszagolni az adott parfümöt, hanem többször időt adva, meg kell próbálnunk megérteni, hogy a parfümőr mire gondolhatott, amikor ezt az illatkompozíciót megalkotta.

Bevallom őszintén, én is ebbe a hibába estem, mivel az első alkalommal nem teljesen sikerült megértenem a parfümöt. Túl erős, érdekes és idegen volt az illat egyszerre és egyszerűen nem bírtam vele azonosulni, nem tudtam elképzelni, hogy én ezt valaha is használnám, így hát megfogadtam hogy egy egész héten keresztül minden nap rakok egy kicsit a kezemre és meglátjuk mi fog kisülni ebből az egészből.Ahogy teltek a napok, úgy egyre jobban kezdtem megérteni, megszeretni a parfümöt és az az érzés fogott el, hogy minél többet használom, annál jobban tetszik ez a parfüm. Na de térjünk rá a legfontosabb részre..magára az illatra.
Ahogy azt az Amouage-nál már megszokhattuk, ezúttal sem spóroltak a drága összetevőkből. Van itt kérem szépen  abszint, bazsalikom, menta, üröm,levendula, rózsa, tömjén,ámbra, bőr, dohány, guajakfa, mósusz, szantálfa, tölgymoha, vanília, vetiver.

Amikor behunyom a szemem és beszippantom az illatot, akkor az első gondolatom egy nagyon szép antik bútorokkal teli szobát juttatja eszembe, ahol valaki mentaleveleket szórt szét és egy pohárba abszintot öntött magának egy szép üvegpohárba. Ahogy telik az idő és a parfüm elkezd a bőrünkön leszáradni, egy ezzel párhuzamosan előtörő édeskésebb illat jelenik meg,ami még kellemesebbé teszi az illatot.Személy szerint a Memoir Man-t az idősebb korosztályú férfiak figyelmébe ajánlanám,akik egy nagyon különleges, megnyerő, misztikus és rabul ejtő parfümöt keresnek maguknak. A hideg hónapokra tökéletes választás lehet, ha tehetjük inkább érdemes különleges alkalmakra tartogatni.

Értékelés:9/10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s